18.4.2011

Tuli iso jytky

Minulle tulee kyllä "jytky" sanasta mieleen jotain ihan muuta kuin "vaalivoitto".
Eilen se siis nähtiin, Suomen poliittinen ilmapiiri sai kerralla kunnon ravistelun. Entinen valtapuolue Keskusta koki rökäletappion samalla kun Perussuomalaiset nousi raketin lailla kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi. Siinä jäivät keskisuuret Vihreät ja Vasemmistoliitto nuolemaan näppejään. Nyt asiaan tietenkin kuuluu, että suurten kaupunkien trendibaareissa kyynelet tippuvat tuontisiidereiden ja lattekahvien sekaan ja mietitään, että miten "kansa" voi olla niin "tyhmää" ja "äänestää väärin".

No juuri siksi. "Kansa" äänesti näin, koska se on demokratiassa sen oikeus. "Kansalla" on aivan yhtäläinen oikeus mielipiteeseensä kuin niin kutsutuilla intellektuelleillakin, eikä se ole sen enempää oikein tai väärin kuin mikään muukaan mielipide. Mutta ennen kaikkea kansa äänesti näin, koska se on kyllästynyt kuulemaan ylhäältä päin lausuttuja kommentteja siitä, miten väärässä ja tyhmää se on.

Nyt ei ole aika kaivautua poteroihin ratikkalinjojen varrelle surkuttelemaan kohtaloaan, vaan nöyrtyä ja ottaa tästä opikseen. Suomen politiikassa on kevätsiivouksen aika. Vaalivoitto on vain yksi etappi, Arkadianmäellä kaikki vasta konkretisoituu.

Hallitusneuvotteluista tulee totta vie mielenkiintoiset.

3 kommenttia:

 1. Anonyymi13:15

  Jaa. Mun mielestä siinä vaiheessa kun "laitetaan rajat kiinni" -mentaliteetti ottaa vallan yli ympäristönsuojelun ja maapallon tulevaisuuden, mitä Persut nimittävät turhaksi vihertelyksi, on kansa tyhmää, todella tyhmää. Annoin ääneni, en saanut mitä tilasin, katson oikeudekseni valittaa ;O)

  VastaaPoista
 2. Ei voi muuta sanoa kuin, että mielenkiintoiset ajat ovat edessä.

  Vasemmistoliittohan oli melkein vaalivoittaja kun oli niin pieni häviö ;-).

  Mun mielestä on hyvä että tässä maassa tapahtuu jotain ja kansa saa äänestää.

  Mitenköhän paljon ne voivat noita vaalilupauksiaan edes täyttää kun ovat niin out there? No joo, jatkoa odottaen.

  VastaaPoista
 3. Mikaela: Ymmärrän pointtisi, mutta eihän ratkaisu ole vain todeta persujen kannattajien olevan tyhmiä, vaan näyttää heille miksi he ovat tyhmiä. Siinä valitettavasti esim. Vasemmistoliitto ja Vihreät epäonnistuivat tällä kertaa.

  Nooruska: Minä ennustan, että tulemme näkemään takin jos toisenkin kääntyvän seuraavan neljän vuoden aikana.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails