1.6.2011

MovieMonday #1 - Musikaali. The Sound of Music

Ensimmäisen MovieMonday -haasteen elokuvaa ei kauaa tarvinnut miettiä. The Sound of Music on niitä elämäni elokuvia, joilla on aivan erityinen paikka muistoissani, sydämessäni ja sielussani.


Olin viisivuotias, asuimme vuoden ajan Yhdysvalloissa ja isäni vei minut ja isosiskoni katsomaan tätä elokuvaa ihan elokuvateatteriin asti. Muistan tuolta ajalta kolme elokuvaa, jotka näin teatterissa; Dumbo, E.T. ja The Sound of Music. Jokainen näistä elokuvista teki minuun valtavan vaikutuksen.

The Sound of Music tuntuu nykyään ehkä vähän naiivilta, yksinkertaiselta, ylitunteelliselta, ylinäytellyltä ja hölmöltäkin. Mutta minä rakastan sitä silti. Trappin laulavan perheen tarina kiehtoo, ihana Julie Andrews ihanine äänineen lumoaa yhä, ja elokuvan musiikki tempaisee yhä mukaansa. Katsoin elokuvan DVD:ltä uudestaan jonkin aikaa sitten, monen vuoden tauon jälkeen, ja yhä se vetosi. Jopa niin paljon, että Karhumies pysytteli mystisesti toisessa huoneessa kun hänen vaimonsa istui liimautuneena television ääreen, kädet rintaa puristaen ja alahuuli väpättäen.

Tämän elokuvan aion siirtää jälkikasvulleni ja toivon, että se tekee heihin aikoinaan yhtä suuren vaikutuksen kuin minuun.

3 kommenttia:

 1. :) ihana elokuva kyllä. Muhun uppoavat kaikki aivottomat(kin) musikaalit.

  VastaaPoista
 2. Hah, minullapa on Sound of Music näkemättä (nolo tunnustus tällaisen klassikon suhteen) ;-)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi09:49

  No hemmetti, osasinpa mä kuvan valita ;O) Tämä leffa on nähty useasti ja on
  aina yhtä ihana!!!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails