6.6.2011

"The rules of hair care are simple and finite."

Tämän viikon Movie Monday -haaste pisti minut hetkeksi miettimään. Rakastan monia hahmoja elokuvissa, vielä enemmän televisiossa, mutta kuka heistä on se rakkain? Kun heitä on niin monta ja kaikki loistavia omalla tavallaan. Sitten tajusin, että onhan olemassa yksi hahmo, jonka seikkailuja olen jaksanut katsoa moneen otteeseen, jonka pirteä pinkin värinen feminismi piristää harmaintakin päivää ja joka on yksinkertaisesti loistotyyppi.

Elle Woods

Last week I saw Cameron Diaz at Fred Segal, and I talked her out of buying this truly heinous angora sweater. Whoever said orange was the new pink was seriously disturbed.
Reese Witherspoonin vastustamattoman suloisesti sekä loistavassa Blondin kosto, että vähemmän loistavassa Blondin kosto 2 -elokuvissa esittämä Elle Woods on hahmo, josta varmaan monet eivät uskoisi minun pitävän. Onhan hän päällisin puolin hölmö, kikatteleva blondi ja minä pääsääntöisesti inhoan hölmöjä, kikattelevia blondeja. Mutta Elle on paljon muutakin. Hän on osoitus siitä, että koiraa ei ole karvoihin katsominen. Typerältä vaikuttavan typykkämäisen kuoren alla voi oikeasti piillä terävä, järkevä ja fiksu nainen, jolla on sydän paikallaan ja arvot kohdallaan. Elle Woods on kaikkien fyysisen kauneutensa takia aliarvioitujen naisten esitaistelija, kolmannen aallon feministinen ikoni joka osoittaa, että tyttömäisyydestä ja pienestä höpsöydestä voi joskus löytyä uskomaton määrä energiaa, älyä ja sydäntä.

6 kommenttia:

 1. Ihana valinta :) Tiesin kyllä että pidät tästä hahmosta ja oli ihana, että valitsit sen tähän. Perustelusi ovat juuri sitä, miksi minäkin Elle Woodsista ja Legally Blondesta pidän.

  VastaaPoista
 2. Elle on hyvä yllätysveto!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi10:50

  Jeejee! Hyvä valinta, yllättävän fiksu tämä meidän pikku blondimme, ja koira on aina plussaa!!

  VastaaPoista
 4. Elle on hurjan älykäs valinta! Täytyy myöntää, ettei olisi tullut itselle heti mieleen. Ensimmäisenä kun hahmosta muistuu aina pinkki-look ja pikkukoira.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi22:22

  Eiiih, ihan paras valinta Anzi! Elle rocks, big time!
  Tekisi mieli alkaa lakata kynsiä ja katsoa tätä heti~.

  VastaaPoista
 6. Minullakin on nyt vastustamaton halu katsoa tämä elokuva taas ties monennettako kertaa.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails