24.7.2011

Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2

Eläköön rintapumppu ja tuttipullo, näin pääsee pienenkin vauvan äiti joskus elokuviin :-)

Muut tällä hetkellä pyörivät leffat voin suosiolla jättää odottamaan videovuokraamoon ilmestymistä, mutta Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 piti käydä katsomassa heti.


Siinä missä olin aikoinaan hieman pettynyt viimeisen Harry Potter -kirjaan, oli elokuva mielestäni erittäin hyvä päätös tälle saagalle. En kirjaa lukiessani pitänyt lainkaan Kalkaroksen tarinan päätöksestä, joka oli mielestäni kliseinen ja banaali. Mutta liekö syynä se, että kirjan lukemisesta on kulunut kohdallani jo tovi vai mistä, niin elokuvassa se mielestäni toimi. Viimeisen kirjan jakaminen kahteen osaan oli muutenkin hyvä ratkaisu, sillä aikaisempia elokuvaversioita vaivannut pöhöttyneisyys oli poissa. Nyt tarinalle annettiin tarpeeksi tilaa eikä katsojalla ollut sellaista tunnetta että tapahtumia seurattaisiin kuin luotijunan ikkunasta.

Epilogikohtaus oli kyllä elokuvassa tasan yhtä päälleliimatun tuntuinen kuin kirjassakin, ja jäin kaipaamaan Dumbledoren tarinaa joka avasi kirjoissa tähän hahmoon aivan uuden ulottuvuuden. Viimeinen Harry Potter -elokuva on hyvä ja toimiva päätös hienolle tarinalle, jonka elokuvasovitukset ovat olleet epätasaisuudestaan huolimatta olennainen osa viimeisen kymmenen vuoden populaarikulttuurin maisemaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails