12.7.2011

Movie Monday # 7 - Gone but not forgotten

Viikon Movie Monday haastaa kertomaan jo edesmenneestä näyttelijästä, jonka elämäntyö on koskettanut ja näin tehnyt hänestä omassa mielessä kuolemattoman. Pienen harkinnan jälkeen päädyin siihen yhteen mieheen, joka on mielestäni yhä yksi kaikkien aikojen komeimmista miehistä. Hänelle eivät nämä nykyajan nätit pojat pärjää.

Paul Newman


Ihanilla sinisillä silmillään hurmannut herra Newman oli paitsi hieno näyttelijä, myös hieno ihminen. Hän oli aktiivinen hyväntekijä, ja esimerkiksi hänen perustamansa Newman's Own -nimisen elintarvikealan yrityksen kaikki verojen jälkeiset tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen. Newman eli myös Hollywood-näyttelijäksi harvinaisen seesteistä elämää Westportin kaupungissa Connecticutin osavaltiossa. Hän ja toinen vaimo Joanne Woodward olivat naimisissa 50 vuotta aina Newmanin kuolemaan asti ilmeisen onnellisesti, vailla kaiken maailman uskottomuussotkuja ja muuta draamaa.

Newmanin ura oli hyvin monipuolinen, hänen tunnetuimpiin elokuviinsa lukeutuu niinkin erilaisia elokuvia kuin Hud - lännen kapinallinen, Lämäri, Kissa kuumalla katolla ja Pixarin Autot, jossa hän antoi äänensä vanhalle ralliauto Doc Hudsonille. Newman kokeili myös siipiään ohjaajana.

Paul Newman on näyttelijänä ja ihmisenä kaiken ihailun arvoinen, todellinen esikuva jonka karisma säilyi muuttumattomana alusta loppuun asti ja joka pysyy mielessäni ikuisesti yhtenä kaikkien aikojen suurimmista näyttelijöistä.

3 kommenttia:

 1. Anonyymi13:12

  Newman oli kyllä huippu. Aivan ihana loppuun saakka ja oli omalla harkintalistallani myös ;O)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi13:28

  Oih, Newmie! Hienoa näyttelijä ja omallatunnollakin vielä varustettu, loistovalinta! Omia suosikkejani mieheltä ovat Butch & Kid, Puhallus ja vasta pari vuotta sitten näkemäni kapinointihelmi Cool Hand Luke - ei ole vaikea uskoa, että jätkä pystyy syömään 50 kananmunaa kerralla :D

  VastaaPoista
 3. "Hänelle eivät nämä nykyajan nätit pojat pärjää." Mä oon niiiiin samaa mieltä! Ihana Paul Newman! :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails