25.8.2011

Larry Crowne - Uusi mahdollisuus (Larry Crowne, USA 2011)

Larry Crowne (Tom Hanks) on kova tekemään töitä, fiksu, järkevä, hyvä tyyppi jonka on helppo tulla toimeen ihmisten kanssa. Hän viihtyy työssään hypermarketissa, jossa hän on työtovereiden keskuudessa pidetty ja arvostettu työntekijä. Johtoporras vaan on eri mieltä ja taloustilanteen kiristyessä kouluja käymätön Larry on ensimmäinen, joka pistetään pihalle. Lainojen ja yleisen näköalattomuuden kanssa kamppaileva Larry päättää ryhtyä opiskelemaan. Paikallisessa yliopistossa hän sattuu ilmoittautumaan Mercedes Tainot'n (Julia Roberts) tunnille ja tapaa monta mielenkiintoista ihmistä.


Myös Mercyn elämä junnaa paikoillaan. Avioliitto on jo pitkään ollut pelkkä muodollisuus, opettaminen on kauan aikaa sitten lakannut innostamasta ja mikään ei tunnu enää miltään. Jotenkin Larryn elämän uusi suunta tarttuu myös Mercyyn ja hänkin kokee suuria muutoksia kuluvan lukuvuoden aikana.

Larry Crowne on juuri sellainen elokuva, jonka pääosassa voi odottaa näkevänsä Tom Hanksin ja Julia Robertsin. Se on hyväntuulinen ja miellyttävä, mutta ei järin syvällinen eikä mitenkään mullistava katsomiskokemus. Tom Hanks on omimmillaan juuri tällaisena Maukka Perusjätkänä, jolle sattuu jotain vähän epätavallista ja Julia Roberts hehkuu uuden elämänvaiheen aloittavana aikuisena naisena. Välillä on ihan kiva katsoa tällaisia mukavia perusleffoja, kyllä näillekin on aikansa ja paikkansa.

-----------------------------------------------------------------------

Olin ensimmäistä kertaa Vauvakino-tapahtumassa Porissa, Finnkinon Promenadi -teatterissa. Kokemus oli oikein mukava, tosin ihmettelin miksi elokuvaan myytiin paikkalippuja. Helsingissä kun saa istua minne haluaa, mikä on pienen lapsen kanssa aika tärkeää. Ei että kukaan olisi paikkaansa kytännyt, mutta hieman outo käytäntö silti. Myös yleisö oli erilaista, Helsingissä näkee enemmän fiinejä ja trendikkäitä äitejä, porilaiset ovat vähemmän hienoja. Mutta voisin hyvin käydä täällä toistekin, täällä olomme aikana.

Ai miksikö olemme Porissa? Meillä on Helsingissä putkiremontti ja olemme täällä Karhumiehen vanhempien luona evakossa, Karhumies, Karhuvauva ja minä. Ni et hei ny sit vaa. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails