26.8.2011

Vihreän timantin metsästys (Romancing the Stone, USA 1984)

Onko vähän hieno tunne nähdä joskus joku lapsuuden elokuva uudestaan ja huomata, että se toimii vieläkin? Vihreän timantin metsästys on yhä se hauska, jännittävä, romanttinen seikkailuleffa jollaisen sen muistinkin olevan.


Kaunis ja vetovoimainen Kathleen Turner on kirjailija Joan Wilder, joka haaveilee elämästä enemmän kuin elää sitä. Hän kirjoittaa romanttisia seikkailuja, joissa vahva mutta naisellinen sankaritar voittaa aina pahikset ja löytää rakkauden maskuliinisen mutta herkän tosimiehen sylistä. Ja eläytyy kirjojensa maailmaan siinä määrin että ainoa oikean elämän asuinkumppani on kissa ja seuraelämäkin pyörii lähinnä kustannustoimittajan tarjoamien drinkkien ympärillä. Joanin sisar puolestaan seikkailee pitkin maita ja mantuja aviomiehensä kanssa ja eräänä päivänä hän joutuu aikamoiseen soppaan Kolumbialaisten rikollisten kanssa. Joanin on uhmattava kotikissan luonnettaan ja lähdettävä Etelä-Amerikkaan auttamaan siskoaan. Matkalla hän kohtaa Michael Douglasin esittämän salakuljettaja Jack Coltonin, jonka kanssa heillä synkkaa pian paremmin kuin uskoisi.

Vihreän timantin metsästyksestä ei puutu huumoria, seikkailua, menoa, eikä meininkiä. Se on hauska ja hyvien näyttelijöiden ansiosta onnistunut menestyselokuva, jonka katsoo aina mielellään uudelleen. Nuori Kathleen Turner on ihana, hän suorastaan hehkuu ja loistaa läpi elokuvan ja Michael Douglas sopii mainiosti renttumaisen Jackin rooliin. Ihana leffa, oli kiva nähdä tämä uudestaan!

3 kommenttia:

 1. Muistelen että tää ois köyhän miehen Indy, mut silti hyvin viihdyttävä. Vois katsoa uudestaan, viime kerta kun tosiaan oli mullakin lapsuudessa. :) Mitenkähän hyvin toimii jatko-osa Niilin jalokivi. Se taisi olla aika samanlainen.

  VastaaPoista
 2. Minusta tässä ei ollut mitään samaa Indiana Jonesien kanssa, paitsi eksoottisessa ympäristössä tapahtuva seikkailu. Niilin jalokivestä en muista mitään muuta kuin Billy Oceanin esittämän tunnarin. :-)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi17:38

  Romancing the Stone <3 Yksi suosikkejani lapsuudesta nykypäivään ja hyvin useasti katsottu! Seikkailuhenkisyys uppoaa tällaiseen Indiana Jones -faniin, vaikkeivät Wilderin ja Coltonin motiivit olekaan yhtä vilpittömät kuin ko. arkeologilla. Mutta tuo Mörrin ilmaisu, että tämä leffa on "köyhän miehen Indy", on siinä mielessä minusta ihan osuva, että Colton on samanlainen kekseliäs ja moniin omituisiinkin tilanteisiin joutuva aarteenetsijä kuin Indianakin, mutta vain renttuversio, joka haluaa aarteen venerahoihinsa eikä museoon. (: Voisin helposti kuvitella Indyn syömässä käärmettä hylätyssä koneenrungossa keskellä viidakkoa Marionin kanssa, jos hän ei olisi saanut lapsena traumoja käärmeistä putoamalla sirkusjunan matelijavaunuun.

  The Jewel of Nile = krokotiilibuutsit! Täydentää mielestäni hyvin ykkösleffan aloittaman tarinan, mutta ei juoneltaan ole samalla tavalla kiinnostava kuin Romancing the Stone vaan keskittyy seikkailun sijaan enemmän hahmojen persooniin ja heidän (keskinäisiin) tunteihinsa. Wilder x Colton -parituksesta tykkäävälle varmasti mieleinen leffa.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails