19.9.2011

Kulttuurista ja Paavo Arhinmäestä

Viime viikkoina on kovasti puhuttu Suomen uudesta kulttuuriministeristä Paavo Arhinmäestä sekä ennen kaikkea hänen päätöksestään matkustaa katsomaan Suomen miesten peliä koripallon EM-kisoissa ja jättää Helsingin Musiikkitalon avajaiset väliin.

Kulttuuripiirejä kuohuttaa. Toki Musiikkitalo on hieno ja Suomen musiikkimaailmalle tärkeä rakennus, ja tietenkin olisi ollut odotettavissa, että sen avajaisissa olisi ministeritason edustus. Mutta toisaalta, miesten koripallo on maailmanlaajuisesti tärkeä laji eikä Suomen edustusjoukkue ole kovinkaan usein selvinnyt EM-tasolle asti. Kulttuuriministerin tontille kuuluu myös urheilu, ja se jos mikä on kulttuuria. Ruohonjuuritason sellaista.

Kuva Paavo Arhinmäen kotisivuilta.

Minä pistän nyt lusikkani tähän soppaan ja sanon näin: Hyvä Paavo! Olisiko meillä hänessä viimein kulttuuriministeri, joka ymmärtää että kulttuuri kuuluu kaikille. Että urheilukulttuuri ja populaarikulttuuri ovat aivan yhtä tärkeitä ja tukemisen arvoisia asioita kuin esimerkiksi klassinen musiikki, baletti tai ooppera. Yhtään näitä "korkeamman" kulttuurin muotoja väheksymättä, päinvastoin. Mutta näkisin viimein tapahtuvan tässä maassa sen ihmeen, että teennäinen jako "korkeaan" ja "matalampaan" kulttuuriin häipyisi pikkuhiljaa pois ja tilalle tulisi kokonaisvaltainen arvostus kulttuuria ja taidetta kohtaan. 

2 kommenttia:

  1. Amen. Vaikka en mitään urheilua seuraakaan niin minusta jokainen tyylillään, ja nimenomaan, urheilu kuuluu myös Paavon pestiin, miksi tästä piti nostaa niin kamala haloo?

    VastaaPoista
  2. Paavo on huippu! Tässä on kyllä taas tehty kärpäsestä härkänen, kun ei ole muutakaan jutun juurta keksitty.

    (Bubble --> nimenvaihdos ;)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails