2.12.2011

Paul Feig: Bridesmaids (USA 2011)

Masentavaa, että vielä nykyään naisten näkökulmasta tehty komedia, jonka päähenkilöt tuntuvat aidoilta ja oikeilta naisilta eivätkä miltään tuotteistetuilta muovinukeilta, on harvinaisuus. Piristävää sen sijaan on, että sellaiseksi osuu niinkin hauska leffa kuin Bridesmaids.

Annien (Kristen Wiig) ja Lillianin (Maya Rudoplh) ystävyys on kestänyt lapsuudesta saakka. He tuntevat toisensa läpikotaisin ja ovat aina olleet toistensa tukena. Niinpä kun Lillian menee kihloihin ja aloittaa häävalmistelut, on Annie itsestään selvästi kaaso. Vaikka Annie on vähän höntti eikä hänen oma elämänsä ole tällä hetkellä aivan mallillaan, niin kaason tehtävistä hän päättää suoriutua kunnialla. Mutta sitten hän tutustuu Lillianin uuteen ystävään Heleniin (Rose Byrne), joka hieman lapsellisesti on päättänyt omia Lillianin ja hääjärjestelyt kokonaan itselleen. Annie ei ole aivan sinut tämän asian kanssa ja pian naisten kilvoittelu johtaa yhteen jos toiseenkin noloon ja vaivaannuttavaan tilanteeseen.


Bridesmaidsin paras puoli on, että sen henkilöhahmot sekä tuntuvat että näyttävät aidoilta. Annien epäonneen ja Lillianin vähintäänkin epäsuhtaiseen morsiusneitokaartiin on helppo samaistua. Minä itse olen ollut läsnä polttareissa, joissa oli eräs "Helen". Elokuva kuitenkin kärsii hienoisista ylilyönneistä, esimerkiksi ruokamyrkytyskohtaus tuntui kovin turhalta. Lisäksi Lillianin käly Megan (Melissa McCarthy) muistutti aika paljon Kauhean kankkusen Alania, mikä söi sinänsä hauskan hahmon tehoa. Mutta muuten elokuva toimi oikein hyvin. Vitsit olivat hauskoja ja loppu oli positiivinen muttei yltiöimelä. Ja kyllä, minäkin soitin aikoinani stereoista Wilson Phillipsiä lujaa, kun kukaan muu ei ollut kuulemassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails