1.12.2011

Will Gluck: Easy A (USA 2011)

Kaksi kysymystä:

Kysymys A: 
Voiko vuonna 2011 tytön maine vielä tahriintua siitä, että hän kertoo julkisesti olevansa seksuaalisesti aktiivinen?

Kysymys B:
Kuinka nopeasti huhut leviävät ja vääristyvät?

Vastaus A:
Niin uskomattomalta ja takapajuiselta kuin se kuulostaakin, niin kyllä voi.

Vastaus B:
Nopeasti. Todella nopeasti.

Emma Stonen raikkaasti ja hauskasti esittämä Olive Penderghast saa kokea tämän omissa nahoissaan, kun hän erehtyy kertomaan valkoisen valheen ystävälleen Rhiannonille (Aly Michalka).

Olive on nätti, fiksu, sanavalmis, sosiaalinen ja kaikin puolin viehättävä ja mukava tyttö joka ei kuitenkaan ole mikään poikien suosikki ja on siksi yhä neitsyt. On lohdullista huomata, että tämä on yhä 17-vuotiaiden mielestä maailman kamalin asia, olinhan itse tuon ikäisenä täysin vakuuttunut siitä että jos olen koskematon vielä 18-vuotiaana, kuolen nunnana. Vähän toisin kävi :-). Silti Oliven sosiaalinen status pistää vähän ihmettelemään, mutta pistetään se Hollywoodin erikoisten ulkonäkökäsitysten piikkiin.

Välttääkseen telttailuviikonlopun Rhiannonin ja tämän erikoisten vanhempien kanssa, Olive valehtelee menevänsä treffeille kuvitteellisen opiskelijapojan kanssa. Ja seuraavana maanantaina koulussa lisää panoksia kertomalla että kyseinen "Roger" sai kunnian olla Se Eka. Ketään "Rogeria" ei tietenkään ole ja Oliven neitsyys on yhä tallella, mutta kun koulun jeesustelijoiden kuningatar Marianne (Amanda Bynes) kuulee Oliven tunnustuksen, alkaa huhu levitä. Ja pian se on saanut sellaiset mittasuhteet, että Oliven maine, ystävyyssuhteet ja muutama muukin suhde on pahasti vaakalaudalla. Hänen on korjattava tilanne, muuten kaikki hajoaa käsiin.

Easy A on terävä, hauska ja osuva komedia parhaimpien John Hughesin elokuvien hengessä. Hahmot ovat hassuja, mutta samaistuttavia ja uskottavia. Dialogi toimii ja sisältää kaltaiselleni teini-elokuvien fanille paljon herkullisia viittauksia herra Hughesin parhaimpaan tuotantoon. Näyttelijät ovat hyviä, ja erityisesti pääosan Emma Stone on miellyttävä uusi tuttavuus.

Mutta vielä palatakseni ensimmäiseen kysymykseen, niin kyllä, vuonna 2011 on yhä täysin uskottavaa tehdä elokuva jossa tyttö joutuu yhteisön hyljeksimäksi seksuaalisen vapaamielisyytensä takia. Pöyristyttävää.

3 kommenttia:

 1. Anonyymi22:45

  Oho, katsoin tämän juuri eilen! High five!

  Hughes-montaasi <3.

  Harmi, ettei elokuva lopulta iskenyt minuun kuten olisi nähtävästi pitänyt.

  Ensinnäkin, Amanda Bynesin hahmo ja koko jeesuspiiri oli täysi rip/off viiden vuoden takaisesta Saved!:sta, joka oli myös naseva high school-komedia.

  Emma Stone on ihana mutta let's face it: Miten on mahdollista, että Emma Stonen ulkonäöllä ja älyllä (ne loputtomat heitot!) siunattu henkilö ei ole ennen kiinnostanut ketään?

  Ihan epäuskottavaa :D

  Endnote: Penn Badgley on _niin_ outo: supersport-hyvännäköinen ja vapaa, high schoolissa!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi02:06

  Hughes vaikutteet selkeät tosiaan! Yllättävän raikas tämä oli mielestäni, hitusen kuitenkin yliarvostettu, kyseessä kuitenkin aika perus romppukomppu. Emma Stone kuitenkin nostattaa elokuvan muiden samanlaisten hartioiden ylle.

  VastaaPoista
 3. Cinefiliaa: Saved! tuli minullekin niistä jeesustelijoista mieleen, tosin siinä elokuvassa ne olivat vielä hyytävämpiä.

  5plitreel: Emma Stone oli kyllä piristävä!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails