19.1.2012

Movie Monday #32 - Animaatio

Viikon Movie Monday -haaste koskee animaatioelokuvia.

Niitä onkin tullut katsottua elämän aikana aika paljon. Lapsuuteen kuului olennaisena osana jokavuotinen Disney-elokuva, ja aikuisena mukaan ovat tulleet erilaiset lyhytanimaatiot, Pixar ja Studio Ghibli. Se, joka väittää animaatioelokuvien olevan vain lapsille ja puhuu "piirretyistä", on tietämätön moukka.


Otan tähän haasteeseen esille elokuvan, joka on mielestäni esimerkki todellisesta ikärajat ylittävästä animaatioelokuvasta. Up - kohti korkeuksia teki minuun aivan valtavan vaikutuksen. Katsoin sen herkässä mielentilassa, erittäin penkin alle menneen päivän päätteeksi. Ja se kosketti syvältä ja jäi mieleeni yhtenä elämäni harvoista viiden tähden elokuvista. Tässä elokuvassa on kaikki kohdallaan, hahmoista ja tarinasta lähtien. Aikuiset samaistuvat ja löytävät kosketuspintaa sen kehystarinassa, lapset nauttivat hauskoista tapahtumista ja hupaisista hahmoista. Hieno elokuva.


1 kommentti:

  1. Ihan meidän perheen favoriteja tämä! Aivan ihana sympaattinen ja herttainen leffa, josta jää hyvä mieli. Jäänyt aika vähäiselle huomiolle mielestäni.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails