7.1.2012

Oren Peli: Paranormal activity (USA 2007)

Ensin minun piti mennä elokuvateatteriin katsomaan tämä. Sitten en mennyt. Sitten minun piti vuokrata tämä vaikka kuinka monta kertaa. Mutta en vuokrannut. Lähinnä siksi että Karhumies ei halua katsoa kanssani kauhua. Mutta sitten Paranormal activity tuli televisiosta ja kaikki oli hyvin.

Kunnes piti mennä nukkumaan ja makuuhuoneen varjot alkoivat liikkua. Sitten yöllä Karhunpentu heräsi itkien. Ja ylipäätään mieli alkoi tehdä tepposia. Sanalla sanoen, en ole pelännyt mitään elokuvaa niin paljon sitten Blair Witch Projectin.


Elokuva kertoo Katiesta ja Micahista (Katie Featherston ja Micah Sloat), jotka ovat juuri muuttaneet yhteen uuteen taloon. Katieä on kahdeksanvuotiaasta asti seuranneet oudot tapahtumat. On ääniä, outoja varjoja, katoavia esineitä, jopa lapsuuden kodin tuhonnut selvittämätön tulipalo, jossa kuitenkin säästyttiin henkilövahingoilta. Välillä menee pitkiäkin aikoja ilman mitään outoja tapahtumia, mutta nyt on taas alkanut sattua kaikenlaista. Micah päättää kuvata tapahtumat yökameralla. Ja näin alkavat tapahtumat pikkuhiljaa eskaloitua siihen pisteeseen, että nuoripari tajuaa olevansa tekemisissä jonkin todella vaarallisen ja vihaisen olennon kanssa.

Paranormal activity luottaa efektien sijaan ihmismielen tepposiin, odottamiseen, hiipivään hiljaisuuteen, pimeisiin nurkkiin ja tietämättömyyden aiheuttamaan hermostuneisuuteen. Se on tehokas ja piinaava puolitoistatuntinen, joka hiipii mieleeni vieläkin.

Jatko-osissa on ymmärtääkseni mukana lapsia ja vauvakin. Ne jätän suosiolla tässä elämänvaiheessa väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails