17.1.2012

Syö vihasi

Erilaisia elämää helpottavia vinkkejä jakava sivusto Lifehacker julkaisi juuri tekstin, jossa analysoidaan pahan tuulen syitä tieteen näkökulmasta.

Siinä mainitaan, että syömättömyys ja siitä aiheutuva alhainen verensokeri on suuri pahan tuulen aiheuttaja.

Kuka tahansa minut tunteva ihminen voi kertoa teille, millainen minä olen nälkäisenä. Sanalla sanoen: hirveä. Alhainen verensokeri on pahin viholliseni, perheessäni periytyvä ilmiö. Minun on saatava syödä kunnon aterioita säännöllisesti, muuten kaikki menee pieleen.

Maailmasta löytyy ihmisiä, jotka voivat siirtää nälän tunnetta melkein loputtomasti eteenpäin. Tällaiset ihmiset ovat minusta käsittämättömiä. Ja mikäli ruokahuolto on uskottu heidän harteilleen, he ovat suorastan sietämättömiä.


Kun verensokerini tipahtaa, se romahtaa. Se vie kaiken mukanaan. Se on kuin sortuva korttitalo, joka tuhoaa lisäksi kaiken ympäriltään. Se muuttaa minut todelliseksi rouva Hydeksi; Raivoavaksi, kiukuttelevaksi, tiuskivaksi sekopääksi, joka ei pysty ajattelemaan muuta kuin ruokaa.

Mutta kun saan ruokaa mahaani, kaikki muuttuu paremmaksi. Muutun hetkessä kamalasta hirviöämmästä rauhalliseksi ja tyyneksi leidiksi, joka katuu aikaisempaa käytöstään syvästi.

Nyt kun olen matkalla kohti vähemmän vihaista minää, ymmärrän että yksi keino vihan taltuttamiseksi on verensokerin pitäminen kurissa. Ja se tapahtuu yksinkertaisesti säännöllisillä aterioilla ja terveellisillä välipaloilla. Nytkin työpöydälläni on pussillinen cashew-pähkinöitä, joita on hyvä mutustella aina muutama kerrallaan. Ja kas, eipä ole verensokeri tänään laskenut vielä kertaakaan punaisen puolelle. Minun on pakko tsempata tässä asiassa, niin olennainen osa omaa hyvinvointiani se on. Tekosyitä ei enää suvaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails