1.3.2012

Glenn Ficarra & John Requa: Hölmö hullu rakkaus (Crazy, Stupid, Love. USA 2011)

En pidä romanttisista komedioista. Pidän romanttisista elokuvista ja pidän komedioista. Mutta kun nämä kaksi yhdistää, niin tulos on useimmiten jos ei todella tyhmä, niin ainakin ennalta-arvattava ja ärsyttävä. Hölmö hullu rakkaus on pieni poikkeus tähän sääntöön.

 
Cal (Steve Carell) ja Emily (Julianne Moore) ovat olleet yhdessä teini-ikäisistä lähtien. He ovat kasvattaneet perheen, asuvat kivassa talossa ja kaikki on aika hyvin. Paitsi että Emily haluaa eroon. Cal löytää itsensä pian surkean poikamiesboksin ja läheisen trendibaarin tiskin väliltä, rypemässä itsesäälissä ja miettimässä mikä meni pieleen. Baarin vakioasiakas, naistenmies Jacob (Ryan Gosling) huomaa Calin potentiaalin ja ottaa hänet oppipojakseen. Jacobin oppien siivittämänä Cal löytää miehuutensa uudelleen ja päättää voittaa Emilyn takaisin. Samaan aikaan myös muut Calin lähipiirissä painivat rakkauden ongelmien kanssa. Jotkut menettävät uskonsa siihen, toiset taas tutustuvat siihen ensimmäistä kertaa.

Inhoan tuollaisia muuten umpinaisia, mutta avokärkisiä kenkiä. Ne ovat rumia ja epäkäytännöllisiä.
Yleensä niin raivostuttava kuminaama-Carell onnistuu Calina olemaan sekä vakava että hauska, unohtamatta hupaisaa itseironiaa. Ryan Gosling on taas omimmillaan Jacobina, joka tietää kyllä miten naisen saa yhdeksi yöksi sänkyyn, mutta joka on pysyvämmän rakkauden edessä neuvoton ja peloissaan. Emma Stone on puolestaan jälleen aivan ihana Hannah'na, joka aiheuttaa omalla tavallan harmia niin Jacobille kuin Calillekin. Onpa mukavaa katsoa romanttinen komedia, joka välttää typerimmät puujalkavitsit, ärsyttävimmät kliseet, rasittavimmat sudenkuopat ja onnistuu olemaan pirteä ja aidosti hauska.

2 kommenttia:

  1. Miten se onkin niin että ne hyvät rom-komit on niin harvassa mutta niitä aina kysellään..??!? Yleensä virta loppuu ennemmin tai myöhemmin, leffa väsähtää ja loppu on plääh. Tämä vaikuttaa poikkeukselta trailerinkin perusteella...

    VastaaPoista
  2. Suosittelen, minulle tämä oli oikein pirteä ja mukava tuttavuus.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails