13.3.2012

Jammu Siltavuori on kuollut

Paha on poistunut keskuudestamme.

Antti Veikko Ilmari "Jammu-setä" Siltavuori on kuollut »


Muistan, kun hänen tekemänsä kahden 8-vuotiaan tytön murhat tulivat vuonna 1989 julkisuuteen. Olin vain muutamaa vuotta näitä tyttöjä vanhempi, mutta juuri sen ikäinen että aloin havainnoida kriittisesti ympäröivää maailmaa. Tapaus järkytti minua syvästi, mietin sitä paljon ja luin salaa sitä koskevaa uutisointia lehdistä.

Eräällä vierailulla tuttavaperheen luona löysin jonkun aikakauslehden, olisiko ollut Apu, Hymy tai Seura, jossa oli monen sivun reportaasi Siltavuoresta. Luin koko jutun ja muistan, että silloin minulle valkeni mitä aikuiset olivat tarkoittaneet varoitellessaan meitä lapsia "namusedistä". Siltavuorihan oli käyttänyt suklaapatukoita uhriensa houkuttelemiseen. Aloin silloin ymmärtää, että maailmasta löytyy todellista pahuutta ja että kaikki aikuiset eivät suhtaudu lapsiin kuten minun lähipiiriin kuuluvat aikuiset suhtautuivat; rakastavasti, suojelevasti ja välittäen.

Tapauksesta puhuttiin kavereiden kesken, taidettiinpa siitä puhua koulussakin. Noista ajoista lähtien tämän miehen kasvot ovat piirtyneet muistiini symbolina jostain sanoinkuvaamattomasta pahasta, sellaisesta jonka edessä haluaisi ummistaa silmänsä mutta josta tietää että sen huomiotta jättäminen vain pahentaisi tilannetta.

Pala helvetissä, Jammu Siltavuori. Sinua ei jäädä kaipaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails