19.4.2012

Imettävä hullu superhippiäiti

Kaikki alkoi siitä kun viime syksynä sain lukea Olivia-lehdestä maailman oudoimman artikkelin. Sen pointtina tuntui olevan osoittaa, että lapsen imettäminen, kestovaippojen käyttäminen ja kantoliinan omistaminen on hullujen hörhömutsien sekopäistä hommaa, jossa isät heivataan hiivattiin ja jonka päämääränä on osoittaa kuka on paras ja eniten lapseensa sitoutunut luomusuperäiti.

Sitten Kiinteistökuningatar Kaisa Liski kertoi MeNaiset -lehdessä, miten ei aio imettää kohta syntyvää lastaan koska hän on nainen eikä "vain" äiti. Tähän hän toki lisäsi Tuomas Enbusken keskusteluohjelmassa, että aikoo toki imettää lastaan sen lyhyen aikaa, minkä hänenlaisensa kiireinen uranainen voi. Mikä on täysin ymmärrettävää, etenkin kun Liskin mies on ilmeisesti myös erittäin sitoutunut lapsen hoitamiseen.

Kertokaa minulle, milloin esimerkiksi imettämisestä tuli jokin feministinen tai poliittinen valinta? Jos maitoa tulee ja imetys sujuu, niin miksi imetys pitäisi jättää tekemättä? Toki pulloruokinta on siitä helpompaa, että sen voi tehdä kuka vaan eikä se sido äitiä yhtä paljon kuin imetys. Mutta kuka hullu ottaa mieluummin sen pulloruokinnan mukana tulevan desinfioimis-tiskaamis-kaupassaravaamis-rahanmenorumban jos ilmaisen, aina puhtaan, aina oikean lämpöisen, aina mukana kulkevan rintamaidon antaminen on suinkaan mahdollista? Tietenkin ymmärrän, ettei imetys aina onnistu ja silloin pulloruokinta on ainoa vaihtoehto. Eihän lasta voi nälkäänkään tappaa.

Tietenkin imetys sitoo äitiä lapseen, mutta niin ne lapset tekevät. Aika surullista on, jos tätä tosiasiaa ei lapsia tehdessä tajua. Lisäksi on olemassa sellainen hieno keksintö kuin rintapumppu. Siihen kun pumppaat ja opetat lapsen juomaan pullosta niin johan pääsee äitikin vähän vapaalle ja isä antamaan maitoa.

Enkä kyllä myöskään ymmärrä, miten kestovaippojen ja kantoliinan käyttäminen muka liittyy johonkin superäitiyteen. Me käytämme kestovaippoja, koska ne ovat ekologisempia, yksinkertaisempia ja helpompia. Kyllä, luitte oikein. Minusta kestovaipat ovat kotona paljon helpompia kuin kertakäyttövaipat. Reissussa taas suosin kyllä kertakäyttövaippoja. Se, että nakkaa pyykkisäkillisen kakkavaippoja pesukoneeseen joka toinen päivä on minusta paljon helpompaa kuin haisevan kakkaroskiksen tyhjentäminen joka ikinen päivä. Ja halvemmaksikin ne tulevat, pitkällä aikavälillä. Sen kantoliinan puolestaan voi sitoa rinnalleen myös isä. Ei sen käyttämiseen tarvita tissejä tai munasarjoja, mikäli joku on joskus näin luullut.

Äitinä ja feministinä (taikasana sanottu, kommenttiboksi räjähtää än-yy-tee-NYT!!) olen aivan hämilläni tällaisten puheiden edessä. Koska vanhempana olosta tuli tällaista naurettavaa peliä? Koska joku päätti, että luonnolliset asiat ovatkin joitain kummallisia poliittisia valintoja? Että imettäminen ei olekaan lapsen ruokkimista vaan suuri ja äänekäs PUHEENVUORO ja oman paremmuuden ylin manifestaatio?

Varmaan jotkut kilpailunhaluiset hullut superhippiäidit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails