12.4.2012

Timo Vuorensola: Iron Sky (Suomi/Saksa/Australia 2012)

Suomalaisesta tieteisfiktiosta ei pääse kovinkaan usein nauttimaan. Siksi onkin tuplasti hienompaa, että sitä tuodaan valkokankaalle Iron Skyn kaltaisessa hauskassa paketissa.


Iron Skyn tapahtumat sijoittuvat muutaman vuoden päähän tulevaisuuteen, jossa kovasti Sarah Palinia muistuttava Yhdysvaltain presidentti (Stephanie Paul) lähettää suosiotaan pönkittääkseen avaruuteen astronautti James Washingtonin (Christopher Kirby). Pahaksi onnekseen Kirby törmää Kuussa natsien tukikohtaan, joka on ollut siellä vuodesta 1944. Siellä ne natsit ovat rauhassa suunnitelleet maailmanvalloitusta, jonka aikovat nyt sopivasti toteuttaa. Mutta sepä ei sujukaan ilman vastarintaa, kun pienten natsioppilaiden kirkasotsainen opettaja Renate Richter (Julia Dietze) ja Washington ryhtyvät yhdessä taistelemaan itsekeskeisiä valtiovaltoja vastaan aidosti paremman maailman puolesta.


Menin katsomaan Iron Skyta ristiriitaisin odotuksin. En tiennyt, uskoako fanien hehkutuksiin vai kriitikoiden penseyteen. Lopulta kävelin kuitenkin elokuvateatterista hymy huulillani ja tyytyväisenä. Iron Sky ei ehkä ole juoneltaan kovin omaperäinen, sen yhteiskunnallinen kritiikki jää hieman laimeaksi, ja jotkut vitsit loppuvat puolitiehen. Mutta se on ihanan innostuneella otteella tehty, pirteä, sopivan itseironinen ja lievästi kiero ja ennen kaikkea erittäin hauska katsomiskokemus.

Nostan isosti hattua tekijöille: tällaisella asenteella niitä elokuvia tehdään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails