28.5.2012

Movie Monday #51 - Vähänx noloo!

Movie Monday kysyy tällä viikolla noloista suosikeista »

Siis niistä leffoista, joista pitää vaikka tietää että ne ovat aika tyhmiä. Ja huonoja. Ja ehkä vähän nolojakin. Mutta silti niillä on erityinen paikka sydämessä. Tai jos ei sydämessä niin ainakin jossain päin kehoa.

Välillä minusta tuntuu että en nykyään enää katso muita kuin noloja suosikkeja. Kaukana ovat ne Kinokoplan ja Turun Elokuvakerhon ajat, jolloin näin joka viikko jotain oikeasti elokuvataiteellisesti mielenkiintoista ja merkittävää. Mutta sitä se lapsen mukanaan tuoma elämänmuutos teettää. Tämä kehitys tosin alkoi kohdallani jo ennen Karhunpennun syntyä.

Vaikka julistankin ylpeänä oikeasti pitäväni joistain vähän hölmöistä elokuvista, niin muutama on kyllä niin hölmö ettei niistä tule toitottaneeksi ihan kaikille. Kyse ei ole varsinaisesta nolostelusta, vaan lähinnä siitä etten jaksa näitä tunnustuksia seuraavia silmienpyörittelyjä ja tuijottavia katseita.

Jos nyt otetaan tähän esimerkiksi pari vähän hölmönpuoleista suosikkia, niin High School Musical (USA 2006) on yksi. Ne jatko-osat eivät ole niin kiinnostavia, mutta tämä ykkösosa on aika mahtava omalla tavallaan. Täysin teini, täysin hölmö ja sokerinen, mutta mahtava. Ja aika monen kummastelema.Liekehtivät kadut (Streets of Fire, USA 1984) on elokuva, josta olen kirjoittanut ennenkin sekä elokuvana että Movie Monday -haasteen yhteydessä. Sen nolouden ovat ymmärtäneet muutkin, kyseessä on kuitenkin aikamoista kulttimainetta nauttiva leffa. Mutta on se vaan kiehtova. Tätä elokuvaa en vielä edes omista, sillä en ole löytänyt luotettavaa DVD-julkaisuja. Verkkokauppojen arvosteluissa varoitetaan liikkeellä olevista kopioista, on pan&scan -ongelmaa ja muuta. Mutta joku päivä hankin tämän vielä omakseni.

5 kommenttia:

 1. Heh, Streets of Fire on kyllä ehdotonta kulttikamaa :D

  VastaaPoista
 2. Mä oon aina tykännyt Star Wars Episodi 1:stä. ;D Kukaan ei tajua sitä. En edes vihaa Jar Jar Binksiä. Liam Neeson, Ewan McGregor, mahtava musiikki, avaruusaluksia ja taistelukoreografioita. Who cares jos juoni onkin turha ja käsittämätön ja vaikka sen olisi pitänyt olla vaikkapa jotain tällaista:
  http://youtu.be/VgICnbC2-_Y x)

  VastaaPoista
 3. No huh huh, taitaa High School Musical viedä voiton tässä nolouskisassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, koska Cool As Ice on niin... no, cool? :-)

   Poista
  2. Miksi se nimi valehtelisi?

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails