30.5.2012

Tatuoitu nainen

Upeat ja kauniit tatuoinnit omaava ystäväni Jenny kertoi pari päivää sitten Facebookissa ja blogissaan, miten hän oli joutunut kadulla törkeän huutelun kohteeksi tatuointiensa takia.

Tatuointien aiheuttamat aggressiot ovat aina olleet minulle mysteeri. Ymmärrän kyllä, että jotkut ihmiset eivät niistä pidä ja että ne ovat joidenkin mielestä rumia ja epäsiistejä. Muistetaan kuitenkin, että vielä pari vuosikymmentä sitten tatuointeja näki lähinnä vankilakundien ja -mimmien, prätkäjengiläisten ja merimiesten iholla.

Mutta sitä, että ne aiheuttavat ihmisissä suoranaista vihaa, inhoa ja tarvetta purkautua ja arvostella niiden kantajaa julkisesti ja rumin sanakääntein? Sitä en ymmärrä. Enkä myöskään ymmärrä sitä, miksi jotkut ottavat asiakseen kertoa toisille, mitä heidän tulee omalle keholleen tehdä.

Tatuoinnit ovat kivoja.


Vaikka tiedän tatuoitujen miestenkin saavan osakseen epäasiallista käytöstä, niin silti minusta tuntuu että tatuoitu nainen saa kokea huonon käytöksen lisäksi vielä enemmän suoranaista halveksuntaa ja paheksuntaa.

Muistan, miten joskus vuosia sitten (nyt jo telakalle menneen) Finland For Thought -blogin kirjoittaja Phil ilmoitti, että hänen mielestään tatuoinnit ovat erityisen kauheita jos niiden kantaja on nainen.
I’m probably sounding sexist here but [tattoos] look extra skanky on the females. The men can kinda get away with it cause our bodies are full of hair and other gruesome stuff, but the female body is one of the most beautiful things on this earth, and I can’t understand why they’d want to permanently tarnish it, and I can’t understand why dudes would find that even remotely attractive.
En ymmärtänyt tätä ajattelutapaa tuolloin, enkä ymmärrä sitä vieläkään. Niin paljon tämä Philin aivopieru minua jäi vaivaamaan, että muistan sen yhä kuuden vuoden jälkeenkin vaikka en ole lukenut kyseistä blogia enää vuosiin.

Ilmeisesti tässä on kyse siitä, että jotkut ovat yhä sitä mieltä että naisen keho ei ole hänen omansa. Toiset taitavat vieläkin mieltää naisen kropan kuuluvan yhteiskunnalle ja yhteisölle. Tatuoitu nainen taistelee näitä arkaaisia käsityksiä vastaan ja sekös vasta joitakin kismittää.

Minulla itselläni ei ole tatuointeja, enkä näillä näkymin tule sellaisia hankkimaankaan. Kyse ei ole mistään muusta kuin siitä etten koe sellaisen sopivan juuri minulle. 

Mutta Jennylle ja muille upeasti tatuoiduille ihmisille haluan sanoa, että pää pystyyn ja tatskat esiin! Olkaa sitä mitä olette ja olkaa sitä ylpeästi.2 kommenttia:

 1. Jes Anzi, kiitos vinkistä! Kommentoin tuonne Jennyllekin, että tosiaan suunnittelen juuri kovaa vauhtia ensimmäistä tatuointiani ja aion todellakin liittyä tatuoitujen naisten isoon joukkoon! Ihan sairas toi Jennylle sattunut juttu... Ei tainnut olla sedällä ihan kaikki kotona. ;)

  Mun mielestä todellakin tatuoidut naiset voivat olla erittäin kauniita, kurkatkaa vaikka Pinterestiin! Ei juma, mun on pakko ottaa osaa tähän keskusteluun nyt omassa blogissanikin. :)

  VastaaPoista
 2. No nythän on käynyt ilmi, että setä on joku vakihuutelija, joka kohdistaa hyökkäyksensä jokaiseen ja tykkää erityisesti haukkua vaunujen kanssa liikkuvia äitejäkin :O

  Mutta viime vuonnahan mä jouduin kahden rouvan verbaalisen hyökkäyksen kohteeksi ruokakaupan maitohyllyllä. Silloinhan olin niin puulla päähän lyöty, etten saanut sanaa suustani.
  Että kyllä ne vain joitain ärsyttävät ne tatuoinnit. Niin, että niide päivä menee pilalle :)

  Hyviä pointteja otit Anzi esiin!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails