18.9.2012

Movie Monday #60 - My precious

Tällä viikolla Movie Monday kysyy sen rakkaimman itse omistaman elokuvan perään.

Onhan noita, hyllymetreittäin. Mutta ehkä kaikista tärkein on sattuman kaupalla televisionauhoituksen seurauksena syntynyt nk. "Weird" -kasettini.

Silloin joskus 1990-luvulla nauhoitin elokuvia televisiosta hyvin paljon. Jotkut katsoin, toiset ovat vieläkin katsomatta. Mutta yksi kasetti oli ylitse muiden. Erään vapun tienoilla televisiosta sattui tulemaan samoihin aikoihin kaksi elokuvaa, jotka osuivat samalle kasetille. Yleensä kun VHS-nauhalle mahtui juuri sopivasti kaksi elokuvaa.


Tälle kasetille, jonka olemassaolosta en ole enää varma, osui peräkkäin pehmoporno (ne vaaleanpunaiset sydämet, tiedättehän) "opetuselokuva" Kama Sutra sekä Jeunet-Caro -tuotanto Delicatessen. Peräkkäin siis kauniita ihmisiä permanentatuissa hiuksissaan esittämässä rakkauden kirjan hienoja asentoja hunajaisen pehmeän kertojanäänen selostaessa tapahtumia, sekä friikahtava dystopia johon liittyy ihmissyöntiä ja sellonsoittoa.

Kyllä siinä teinitytön kelpasi. Ehkä siksi en ole vieläkään ostanut Delicatessenia DVD tai Blue Ray -muodossa, kun tunnesiteet tähän kasettiin ovat niin vahvat.

2 kommenttia:

 1. Yksi itsenauhoitettujen kasettien aiheuttamista suurista iloista on se, kun se varsinainen kasetille jätetty ohjelma tai elokuva loppuu, niin antaa kasetin pyöriä nähdäkseen mitä sen perään on jäänyt. Minä ainakin täytin kasetit piripintaan nauhoittamalla leffojen perään tv-ohjelmia, tai esimerkiksi musavideoita.

  Tuosta weird-kasetistasi tuli vielä mieleeni, että minun kaseteistani oudoimmat saman kasetin sisältöyhdistelmät ovat varmaan:

  Paholaisarmeija + Spice Girls live in Istanbul

  The Contract Killer + Tehotytöt elokuva

  VastaaPoista
 2. Kun nyt kävimme Karhumiehen kanssa VHS-nauhojamme läpi, niin löytyi tämäkin kasetti. Siinä on myös kolmas elokuva: Jari Halosen Joulubileet. En ikinä luovu tästä kasetista.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails