19.9.2012

Pyöräteiden peelot

Pari vuotta sitten avauduin uimahallin urpoista. Siis niistä tyypeistä, jotka tekevät uimahallireissuista ärsyttäviä koettelemuksia.

Nyt, kun syksy hämärtyy ja heijastimet sekä pyörälamput jätetään kotiin, on aika avautua toisesta ihmisvitsauksesta joka tekee ainakin minun työmatkoistani huomattavan ärsyttäviä.

Hyvät naiset ja herrat, esittelen teille Pyöräteiden Peelot:

Liikennesääntöjä taitamaton

Pyöräilee tien vasemalla puolella vaikka pitäisi mennä oikealla puolella, ajaa jalkakäytävällä vaikka pitäisi mennä autotiellä, ei tunnista liikennemerkkejä, ei noudata liikennevaloja ja kaiken hyvän lisäksi rupeaa kirkumaan paniikissa kun tulet häntä vastaan tien oikeaa laitaa pyöräillen. Yleensä ihan hyväntahtoinen, mutta tietämättömyydessään jopa vaarallinen henkilö.

Valoton

Pimeä syysilta. Puistotie. Sieltä hän saapuu. Hiljaa. Ilman valoja. Ilman heijastimia. Musta asu yllään. Viime hetkessä ehdit huomata hänet ja vältät juuri ja juuri törmäyksen. Tyyppi jatkaa matkaansa kuin mikään ei olisi, pyörähän ei ole Valottoman mielestä kulkuväline. Kuvittelee, että jos hän pyöräilee tosi hitaasti niin autot ja muut pyöräilijät ehtivät huomata hänet. On väärässä. Jatkaa todennäköisesti matkaansa hiljaa ilman valoja ja heijastimia kunnes löytää itsensä ja fillarinsa puristuneena bussin alta, verilammikossa makaamassa.

Hiusmalli eli Kypärätön

Ei käytä kypärää omien sanojensa mukaan siksi, että se on epämukava ja se latistaa hiukset. Tosiasiassa hän ei käytä kypärää siksi koska kokee, ettei hänen päänsä sisällä ole mitään mitä pitäisi suojata. On todennäköisesti oikeassa. Hiusmallin seuraava uusi kampaus on kaikki trendit kerralla uusiksi pistävä "Aivot asfaltilla".

Fiksi-fiilistelijä

Vintage-poplari ojossa ja muodikas hattu vinossa tämä fillarihifistelijä pyöräilee lähinnä trendikaupunginosansa trendiasunnosta kahvilaan tai trendibaariin. Fillari on muodikkaasti retron näköinen törkeän hintainen vempele, jonka tarkoitus on lähinnä korostaa omistajansa persoonaa. Sinänsä harmiton tyyppi, vaikkakin vähän ärsyttävä.

Kelloton

Kaikkien koiranulkoiluttajien painajainen. Nopeasti hän suhahtaa ohitsesi, parin senttimetrin päästä. Ai etkö kuullut hänen pyöräänsä? Olet siis kuuro ja tyhmä. Sillä kellon soittaminen on yliarvostettua. Tai jos ei yliarvostettua niin ainakin noloa ja muille pahaa mieltä aiheuttavaa. Miksi se kello edes on siinä pyörässä? Onko se koriste?

Teiden Valtias

Audi-ihmisen pyöräilijäversio. Pois alta risut ja männynkävyt, täältä tulee Teiden Valtias. Viimeisimmät vermeet yllä ja kova Lance Armstrong -viba päällä tämä pyöräilijä vetää kauppamatkakin tuhatta ja sataa. Muista piittaamatta. Kellottoman vielä pissapäisempi versio, jota eivät muut tiellä kulkijat voisi vähempää kiinnostaa. Mitäs tulevat hänen tielleen ja mitäs ovat niin hitaita ja huonoja? On sitä mieltä, että kaupunkien pitäisi rakentaa hänelle ihan omia pyöräteitä jossa hän voisi olla ihan yksin. Ei hassumpi idea.

Tunnistatko näistä itsesi tai ainakin kaverisi? Tuleeko muita tyyppejä mieleen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails