25.10.2012

Audrey Wells: Toscanan auringon alla (Under the Tuscan Sun, USA 2003)

Tiedättehän ne sellaiset elokuvat, jotka tuntuvat seuraavan joka paikkaan? Niitä ei välttämättä haluaisi nähdä, mutta jostain syystä ne aina hyppäävät eteesi videovuokraamossa, TV-ohjelmatiedoista, kaupan alelaarista, kaverin hyllystä... kaikkialta. Lopulta sinun ei auta muu kuin katsoa kyseinen leffa jotta saisit mielenrauhan. Joskus leffa on katsomisen arvoinen, joskus ei. Mutta mitä väliä, koska mielesi on rauhassa.


Toscanan auringon alla oli minulle tällainen leffa. Se vaan seurasi aina ja kaikkialle, siitä asti kun katselin sitä konehuoneen puolelta edesmenneessä Kino Thaliassa Turussa. Kun nyt pääsin tutustumaan Netflixin ihmeellisen maailmaan, niin siellähän se oli. Ja koska se oli ilmainen ja minulla oli vapaa ilta, niin pistin pyörimään.

Elokuva on tyypillinen "eronnut amerikkalainen nainen etsii itseään, menee kivaan eksoottiseen paikkaan jossa elämä on kuin postikortissa ja löytää siellä sekä itsensä että jonkun kivan miehen" -tarina. Frances (Diane Lane) saa yhtäkkiä lähtöpassit aviomieheltään ja eroa surressaan saa ystävänsä lähettämään hänet matkalle Toscanaan. Kuinka ollakaan, hän ihastuu siellä ollessaan erääseen rapistuneeseen villaan, ostaa sen hetken mielijohteesta ja päättää jäädä Toscanaan etsimään itseään. Ja arvatkaa, löytääkö hän itsensä? No löytää, tottakai. Ja pari kivaa miestä. Ja auttaa samalla kaksi rakastunutta nuorta löytämään toisensa. Ja kaikki on tosi kivaa, aurinko paistaa ja viini virtaa.


Tämä ei ole mikään kovinkaan kummoinen elokuva, mutta ei se ole kamalakaan. Oikeastaan se on juuri sellainen kiva leffa, jonka voi joskus katsoa telkkarista jos sattuu olemaan vapaata aikaa ja pari lasia punaviiniä saatavilla. Elokuva on välillä ärsyttävän amerikkalainen, italialaiset ja muiden maiden edustajat esitetään siinä lähinnä Francesin henkisen kasvun komppaajina. Plussaa tuo Sandra Oh:n hauskasti esittämä bestis Patti, joka on raskaana naispuolisen puolisonsa kanssa.

Mutta nyt mieleni on rauhassa. Minun ei enää tarvitse miettiä, millainen tämä elokuva mahtaa olla koska olen sen nähnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails