24.10.2012

Movie Monday #65 - Muisti pätkii

Mitä elokuvaa et muista, vaikka muistat sen?

Siis minkä elokuvan nimi ja muut tärkeät tiedot ovat sinulta kadoksissa, vaikka saattaisit muistaa leffasta vaikka mitä muita juttuja?

Minä näin joskus 13–14 -vuotiaana sellaisen nyyhkyleffan, joka sijoittui ilmeisesti johonkin 1930-luvun lama-Amerikkaan. Siinä työtön leski-isä menetti lastensa huoltajuuden ja saadakseen sen takaisin hänen piti rakentaa talo ja saada duunia. Ne lapset joutuivat ihan kamaliin olosuhteisiin hirveään lastenkotiin, jossa heitä lyötiin kartulla takapuolelle, pahoinpideltiin ja kohdeltiin kaltoin. Lopulta isä sai pitkän taistelun jälkeen henkisesti vaurioituneet lapsensa takaisin, tapasi uuden ihanan vaimon ja pikkuhiljaa rakkaus voitti.

Minä muistan elokuvasta vain sen kauhean lastenkodin ruman johtajaämmän ja elokuvan värimaiseman, joka oli sellainen harmaa ja 1930-luvun USA:n laman näköinen.

Tämä on varmaan jokin tyhmä TV-leffa, mutta silloin se itketti kovasti ja jäi mieleen. Etenkin se perheen keskimmäinen poika, joka oli elokuvan alussa iloinen ja reipas ja lastenkotikokemuksen jälkeen etäinen ja sulkeutunut.

2 kommenttia:

  1. Itse taas muistan ikuisesti kun satuin lapsena näkemään pätkän kauhuelokuvaa naisesta joka putsasi keittiönsä tukkiutunutta viemäriä. Lopuksi viemäristä tuli musta rihma ja kun nainen kiskoi kaikin voimin rihmaa, irtosi se lopuksi ja sen rihman päässä oli jonkinlainen demonin pää. Olin pitkään järkyttynyt...

    Kuten myös kun kerran nin kauhuelokuvanpätkän jossa luuranko piti naista panttivankina ja piikitti tästä verta... Hyi..

    VastaaPoista
  2. Oma muistoni on joskus nuorena katsotusta toimintaleffasta. Mitään muuta ei jäänyt mieleen, paitsi se kohta jossa koira ammuttiin konekiväärillä kuoliaaksi. Ikuiset traumat!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails