26.11.2012

Lepää rauhassa, Larry Hagman

Kuten varmaan kaikki jo tähän mennessä tietävät, Larry Hagman on kuollut.
Hagman tuli varmaan parhaiten tutuksi kaikille Dallas-sarjan kierona J.R. Ewingina, mutta minä muistan hänet parhaiten 1960-luvun komediasarjasta nimeltä I Dream of Jeannie. Lapsuuteni kaapelitelevision ja taivaskanavien parissa tutustutti minut tähän hupaisaan televisiosarjaan, jossa Hagmanin esittämä astronautti Tony Nelson yrittää sopeutua elämään oman pullossa asuvan kotihengettären Jeannien (Barbara Eden) kanssa. Tony löytää Jeannien pullon eräällä epäonnisella avaruuslennolla, joka päätyy avaruuden sijaan autiolle saarelle. Jeannie rakastuu Tonyyn (ja Tony Jeannieen, vaikka ei sitä aluksi myönnäkään) päätäpahkaa ja on tämän jälkeen valmis tekemään mitä vaan "isäntänsä" eteen.

Kieltämättä sarjan asetelma on nykyään aika vanhanaikainen, etenkin Jeannien jatkuva alistuva "Master" -sanan hokeminen voisi käydä hieman hermoille. Mutta muistan lapsena nauraneeni Jeannien topakalle neuvokkuudelle ja taidolle selviytyä kaikista kommelluksista hymyn ja silmäniskun voimalla. Tonya vietiin tietenkin kuin vierasta sikaa, mutta toisin kuin J.R., Tony oli ihana ja sydämellinen mies.

Ehkä eräs syy siihen miksi en koskaan lapsena lämmennyt Dallasille yhtä paljon kuin sen aikalaissarjoille Dynastialle ja Falcon Crestille, oli juuri J.R. Kun minulle Larry Hagman oli ehtinyt profiloitua kiltiksi Tony Nelsoniksi, oli pikkutytölle vaikea nähdä häntä ilkeän ja kieron J.R:n roolissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails