17.12.2012

Valehtelevat viettelijät (Pretty Little Liars, USA 2010–)

Viisi tyttöä, erottamattomat ystävykset. He tietävät toisistaan kaiken, tai ainakin joukon pomo Alison (Sasha Pieterse) tietää. Alison hajoittaa ja hallitsee, yhdistää ja erottaa voidakseen hallita kuningattarena Hannan (Ashley Benson), Spencerin (Troian Bellisario), Arian (Lucy Hale) ja Emilyn (Shay Mitchell) yllä. Eräänä yönä Alison kuitenkin katoaa ja joukko hajoaa. Vuotta myöhemmin tyttöporukka on hajallaan, kunnes Alisonin ruumis löytyy ja kaikki muuttuu. Tytöt alkavat saada viestejä salaperäiseltä hahmolta nimeltä A, joka näyttää tietävän kaiken minkä Alisonkin tiesi. Mutta A ei pelleile....


Eläköön Netflix. Kun tämä sarja alkoi viime keväänä Subilla, katsoin sen ensimmäisen jakson ja kiinnostuin heti. Toki totesin saman tien, ettei kyseessä ole mikään mestariteos, mutta se jäi silti kiehtomaan. Sitten muu elämä tuli väliin ja sarjan seuraaminen jäi, kunnes tuli Netflix ja sarjan ensimmäinen tuotantokausi. Katsoin yhden jakson ja katosin karkkimaahan.

Valehtelevat viettelijät on kuin vanha kunnon saksalainen poliisisarja à la Derrick ja Kettu, mutta teineille. Dekkaritarina, jännitystä, vähän romanssia, teini-iän kasvukipuja yhdistettyinä kauniisiin ihmisiin kauniissa vaatteissaan kauniissa kodeissaan tarjoaa helppoa ja ihanan kevyttä todellisuuspakoa. Kuusitoistavuotiaat tytöt ajalevat isin ja äidin ostamilla Bemareilla, juovat litroittain kahvia ja käyttäytyvät ja puhuvat kuin 25-vuotiaat. Jossain vaiheessa sarjaa aloin jo epäillä, että kaikki sarjan hahmot käyttäytyvät niin oudosti koska he juovat niin tolkuttomat määrät sitä kahvia. Mutta kai todellinen syy on se, että heidän elämänsä kauniina ja rikkaina on vaan niin vaikeaa.

Kaikesta höpsöydestään huolimatta sarja kuitenkin ujuttautuu jonnekin alitajuntaan. Se käsittelee aikuiseksi kasvamiseen liittyviä kipuja yllättävän aidosti ja parhaimmillaan se on kuvatessaan tyttöporukan monimutkaisia ystävyyssuhteita. Hahmoihin minä tässä sarjassa olen lähinnä kiintynyt, etenkin pullukasta kauneuskuningattareksi muuttuneeseen Hannaan ja nipoon mutta hyväsydämiseen ylisuorittajaan Spenceriin. Ja kyllä minä vähän sen A:n henkilöyden paljastumista jännitän, vaikka tiedänkin jo, kuka hän on.

Tällaiselle 1990-luvun teinille sarja tarjoaa myös toisenlaista hupia. Muutamat päähenkilöiden vanhempia esittävät näyttelijät kun ovat tuttuja omien teinivuosien TV-sarjoista. Sarjasta voi bongata ainakin Melrose Placen Laura Leightonin ja Rooman Sheriffin Holly Marie Combsin.

Suomen Netflixissä on vain ensimmäinen tuotantokausi, mutta MediaHint-lisäosan kautta sain nähtäväkseni toisenkin kauden!

Valehtelevat viettelijät Subilla maanantaisin klo 19.

2 kommenttia:

  1. Haluisin niin palavasti tietää kuka tuo murhaaja on, koska ärsyttä etten tiedä sitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on omat arvaukseni, jotka tosin vaihtuu joka viikko. :-)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails